Dreamica Fórumos Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Üdvözöllek Vendég!
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 NJK szabályzat

Go down 
SzerzőÜzenet
A Kaszás

A Kaszás


Hozzászólások száma : 23
Join date : 2011. May. 25.

NJK szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: NJK szabályzat   NJK szabályzat I_icon_minitimePént. Jún. 03, 2011 2:40 am

NJK Szabályzat


KNJK - Környezeti Nem Játékos Karakterek

A Környezeti NJK - k ból bármennyi lehet. Amennyiben a játékosok írnak ilyenekről, azzal nem befolyásolhatják a történet menetét, tehát két JK közötti csatába nem avatkozhat bele egy kíváncsi Random Joe, ahogy egy bombát sem hatástalaníthat. KNJK -nak minősülnek a pincérek, a kocsmárosok, a hajléktalanok, és bárki, akivel nem sokat lép interakcióba a többi játékos.

TNJK - Töltelék Nem Játékos Karakterek

Töltelék NJK-ból annyi lehet, amennyit szeretnél (logikus határokon belül persze). Tegyük fel, hogy egy olyan vállalatot irányítasz, mely többszáz embert foglalkoztat a városban (mondjuk a szemétszedésért felelős cég a tiéd). Rajtad, a mesélőkön és az adminisztrátorokon kívül senki nem irányíthatja őket. FONTOS INFORMÁCIÓ: Töltelék NJK nem ölhet játékos karaktert adminisztrátori engedély nélkül (hacsak nem egy Mesélő meséli épp az illetőt). Ezért ők a Töltelék...

PNJK - Progresszív Nem Játékos Karakterek

A Progresszív, tehát Fejlődő nem játékos karakterek kérdése igen különleges. Egy játékosnak maximum 3 PNJK -ja lehet, de mindegyikhez kérek kidolgozott előtörténetet, jellem és kinézetleírást, esetlegesen képességleírásokat. A PNJK -kat igényelni kell. A Karakterlapok és Előtörténetek rész alatt találhattok ilyen részt Nem Játékos Karakter Adatbázis. Ide nyittok a karakteretek nevével egy új témát, és feltöltötök minden NJK adatlapot.

Cégeknek, társaságoknak

Bármely társasághoz bármennyien csatlakozhatnak. A társaságok számára van egy kategória az NJK adatbázison belül, Céges NJK -k címmel. Oda kell őket feltölteni a Cég, Csoport vagy Vállalat nevével nyitott témába. Létszámkorlát nincs.

Fontos tudnivaló

Fontos tudni, hogy mi a különbség a Céges, és a Progresszív NJK között. Látszólag semmi, igaz? Ki kell dolgozni neki előtörténetet, személyiséget, kinézetet... Akkor hát mi a különbség? A PNJK -kkal csak és kizárólag a játékos játszhat, és azokat tőle nem veheti el senki. PNJK lehet egy magánnyomozó titkárnője, egy tolvaj barátnője, egy titkosügynök segédje, vagy bárki. A Céges NJK -kkal más a helyzet. Céges NJK-kat irányíthatnak az adminisztrátorok, a mesélők és a játékos maga. De! És itt jön a fontos rész: Amennyiben egy céges NJK pozícióját egy új Játékos Karakter szeretné betölteni, és feltölt egy elfogadható előtörténetet, abban az eseben a céges NJK törlődik, és a Játékos Karakter kerül a helyére, úgyhogy jobb, ha belehúztok, és ezeket a pozíciókat ismerősökkel töltitek fel! Ugyanis ha nem tetszik, hogy egy ismeretlen tölti be a Vállalatodnál mondjuk az aligazgató székét, és az aligazgató játékosa szól az adminisztrátoroknak, hogy ellehetetleníted a normális játékát, úgy egy hetes eltiltással büntetünk.
Vissza az elejére Go down
 
NJK szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dreamica Fórumos Szerepjáték :: Általános (OOC) :: Szabályzat és világleírás-
Ugrás: