Dreamica Fórumos Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Üdvözöllek Vendég!
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Abjectus Alexander Wolfheart

Go down 
3 posters
SzerzőÜzenet
A. A. "Jack" Wolfheart

A. A.


Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. May. 28.
Age : 35
Tartózkodási hely : Kecskemét

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitimeCsüt. Jún. 02, 2011 7:03 pm

Név:Abjectus Alexander Wolfheart
Becenév:"Jack" általában mindenki így ismeri, "Lex" gazdag és magas rangúak között
Nem:Férfi
Életkor: 30
Foglalkozás: jelenleg szabadúszó zsoldos és mérnök
Faj:Gén módosult ember (gyógyult "Megszállott Ivadék")
Kaszt:Katona;

Előtörténet:
Jack életének megértéséhez két generációval korábbról kell kezdeni a történetet. Anyai nagyszülei Lord Amadeus Wolfheart és neje Priscilla voltak. Lord Amadeus Wolfheartot büszke és talpig úriemberként írták le az emberek, főként beosztottai. Ő alapította a Wolfheart Industrialt, mely a sziget legnagyobb fegyvergyára. A Lord sokáig harcban állt a Rockheart családdal, de sajnálatos módon alulmaradtak a versenyben, és jobbnak látták, ha inkább alkut kötnek. Így a fegyvergyár meg maradhatott a legnagyobb beszállítója a polgárvédelemnek és egyben szövetségesekké is váltak. Amadeus és Priscilla három utódot nemzett két fiút és egy lányt. Sorban: Lord William Wolfheart; Lord Robert Wolfheart; és Miss. Angela Wolfheart. A két báty természetesen a gyár irányításában jeleskedtek, míg egy szem lányukra az otthonlét várt és természetesen, mint az a nemesi családoknál lenni szokott rangjához méltó párt kerestek neki.
Itt kell megemlítenünk Arthur McFarlane nevét, aki Jack vérszerinti apja, ez idő tájt a fegyvergyárban, mint főmérnök dolgozott és a legjobb fegyver típusok is a nevéhez kötődnek (ezt természetesen a gyár tagadja). Már munkájából fakadóan is szerencsésnek mondhatta magát, mert a polgári negyedből átjárhatott a luxus negyedbe, hiszen Lord Amadeus saját kúriájában szerette szemügyre venni a legújabb fejlesztések terveit. Így a két nagyjából egykorú Angela (23) és Arthur (25) nem csak, hogy láthatták egymást, de egymásba is szerethettek. Titkos szerelmükben fogant a kis Alexander. De mikor a Lordnak tudomására jutott, iszonyatos haragja gerjedt és megtiltotta a találkozást a fiatalok között, Arthur a munkáját is elveszítette (részben ennek is tudható be, hogy a fegyvergyár nem tudta már tartani a szoros piaci versenyben vezető szerepét). Azonban Angela várandósága is kiderült, amivel csak további feszültség keletkezett az amúgy sem nyugodt hétköznapokba. Mivel az egész család mélyen vallásos volt, ezért rengeteget imádkoztak, hogy a gyermek ne szülessen meg. Majdnem be is teljesült ez a vágy, miszerint egy démon költözött Angela testébe. A démon alkut ajánlott, hogy elveszejti a gyermeket, ha örökre megkapja Angelát az ő porhüvelyének. A démon Exigo néven mutatkozott be (Csalások és Csínyek Démona). Amadeus és Priscilla mindent megtett, hogy megmentsék lányukat, de se mágus, se boszorkány senki nem tudta elűzni Exigot Angela testéből.
Már másfél hete volt megszállva a fiatal lány, mikor pirkadatkor kopogtattak a kúria ajtaján. Egy érdekes alak állt az ajtóban, magas, sovány alkatú, egyszerű szürke ruhát viselő férfi. Érdekes módon ennél többet senki sem tud róla mondani egyszerűen mindenki elfelejtette, hogy hogyan is nézett ki a rejtélyes idegen. Azonban a neve Curatio, mindenkinek mélyen belevésődőt az emlékezetébe. Azt mondta, hogy azért jött, hogy segítsen és nem kér most semmit se érte, majd egyszer visszatér és akkor hajtja be a számlát. Végső elkeseredésükben beleegyeztek csak ne kelljen elveszíteni a lányukat, és (bűntudattal a szívükben) a magzat is legyen egészséges. Curatio egy a vámpírokhoz hasonló génbetegségben szenvedett, mely képessé tette őt, hogy minden betegséget meggyógyítson, valamint az emberfelettiekkel is kapcsolatba kerüljön. csodálatosnak is mondanánk, viszont ennek a ritka génbetegségnek a hátránya, hogy utána minden betegségben benne él tovább. Az összes betegséget le tudják küzdeni, mivel magukba szívják, egy egyszerű nátha nekik egy óra, egy csonttörés (a törés helyétől függően) akár egy hét is lehet, egy emberek számára halálos kor pedig akár évekbe is telhet, mire leküzdi. A démoni megszállást is a test kvázi betegségként érzékeli, és küzd ellene. Visszatérve történetünkhöz, Curatio megharapta Angela csuklóját, és kiszívta belőle Exigot, hogy magába zárja. Coratio botladozva elhagyta a kúriát és egy mondatot mondott:"Ne feledjétek a fizetségért visszatérek!"
Az egész család boldog volt, hogy így megszabadult az egyetlen lány, de azt nem is tudhatták egyelőre, hogy a magzattal mi történt ez idő alatt. Végül is minden jóra fordult mikor Frederick Storm báró, bejelentette házassági igényét Angelára (ekkor már a negyedik hónapjába lévő várandós anyára). A Storm család tagja nagy köztiszteletnek örvendtek és főként ügyvédek, bírók és magas rangú hivatalnokok alkották. Lord Amadeus örömmel adta lánya kezét a bárónak.
A megszületett gyermek Alexander Wolfheart nevet kapta. Látszólag egészséges gyermek neveltetése kifogástalan volt, művészetet, társadalom tudományt, harcművészetet tanítottak neki. 10. születésnapján azonban megjelentek rajta olyan jegyek, melyek a démoni kötődéshez kapcsolhatóak, jobb szeme átvette a démonfattyakra jellemző vérvörös színt. Félve a többi család megvetésétől egy réz szemfedővel takarták (ezt a mai napig is felveszi, ha a Kastély bármely területére megy). További fura dolgok történtek vele, meglepően pontosan tudta kinek milyen érzelme van, és érezhető volt benne az emberfeletti kapcsolat. Sérülései rendkívül gyorsan begyógyultak. Sokszor piszkálták a korabeliek, és rajta ragadt az Abjectus gúnynév (kívülálló, kitaszított). Gúnynevét 18 éves korában fel is vette, hogy az egész család számára tudatosítsa, hogy ő nem odatartozik. Gyerekként küzdőszelleme és maximalizmusa később a javára vált. (Anyja nagyon szerette és gondoskodott róla, mostoha apjába pedig saját fiaként szerette és anyagilag és erkölcsileg is támogatta. 13 éves korára derített ki mindent, amit csak tudott születése körülményeiről, amitől csak még bezárkózottabbá és vadabbá vált.) 15 évesen már a család nem tudta elviselni kicsapongásait. Nagyapja ekkor kötelezte, hogy jelentkezzen a polgárvédelembe. Fizikuma és kitartása miatt viszonylag gyorsan lépkedett felfelé a ranglétrán. 20 éves korára elérte, hogy tisztelet övezze a nevét (, századosi rangig jutott). Inkább féltek tőle. A gyerek korában tanult harcművészeti tudást tovább hasznosította, "Ez egy jó nap a halálra!" mondogatta. Jó céllövő volt, mégsem szerette túlzottan a lőfegyvereket, sokkal tisztességesebb és szebbnek tartotta a szúró és vágófegyverek használatát. Bár anyagilag soha nem voltak gondjai, de jobb szerette magát ellátni és legtöbbször vissza is utasította az otthoni támogatást. Nem sokkal a 20ik születésnapja után volt egy eset, ami azonban kerékbe törte a polgárvédelmi karrierjét. Nevezetesen egy "köztiszteletnek" örvendő család legfiatalabb tagja közlegény lett a szakaszában. Szigorúan, de igazságosan tanította a kopaszokat a harcra, azonban ez az egy közlegény tiszteletlenül viselkedett. Mikor parancsba adta, hogy menjen a zárkába (, annyira lényegtelennek tartotta kinek a fia borja, hogy még a nevét se jegyezte meg). Elkezdte sértegetni és még meg is ütötte Jacket. Jack szeméről lerepült a réz szemfedő és láthatóvá vált vérvörösen lángoló jobb szeme. "Ezt nem kellett volna" mondat kíséretében egy olyan horgot vágott a közlegénynek, hogy 4 helyen eltört az álkapcsa és csak mesterséges pótlásokkal tudták később helyre rakni. Bár jogosnak tartotta a büntetést a vezetés "ajánlására" inkább leszerelt(, az érzelmi ráhatásnak tudható be, a jobb szeme körüli heg). De neve a polgárőrségben a mai napig fenn maradt és még némely jelentős kapcsolata is megmaradt.
Megkereste vérszerinti apját, aki főként napszámosként tengette az életét, 25 éves koráig hozzá költözött és mindent kitanult a mérnökségről és le is diplomázott. Apja összesen 2 dolgot ajándékozott neki (saját kezűleg készítették mindet, ezeket a prototípus terveket akarta Arthur megmutatni Lord Amadeusnak mikor végleg eltiltották a háztól és kirúgták). Az egyik két pisztolyból álló gunblade-szett, különlegessége abban rejlik, hogy a kard rejtve van és csak a megfelelő kezekben lehet „kinyitni” az egyébként duplacsövű félautomata pisztolyt. A másik egy ugyancsak kombinált fegyver mely egy csata pöröly, nyele szétcsúsztatható, hogy két kezesként is lehessen használni. Egy kis rekesz is van a fejben, melyben egy kisebb Ether-O-Scope mozog, és elektromos kisülésre képes függően attól, hogy mekkora sebességgel használják. Ez a főmunkaeszköze a műhelyében (egy kis raktár az ipar negyedben, félig meddig a lakása is. Ezen a környéken ismerkedett össze a mindössze 15 éves Carl Fenrissel, kollegiális viszonyba kerültek, míg egy gőz-choppert építettek, azóta nem is találkozott Carllal.
Besokallt a városi élettől és az anyja családjának az elvárásaitól, kiköltözött egy kis faházba Occasus folyó partjára, félúton Dreamica és a szénbánya között. 5 évig teljesen nomád körülmények között élt, mindentől távol. Mindent magának állított elő. Nyomolvasás, vadászat és rejtőzködés vált az életévé. Mindenkivel megszakadt a kapcsolata. Mai napig nem tudni, mivel foglalatoskodott még ez idő alatt.
30 éves korában tért vissza a városba, hogy kiderítse ki is volt az a rejtélyes gyógyító, bosszút álljon a démonon, aki anyját megszállta. (Az idős Lord Wolfheart és neje is mostanra eltávoztak az élők közül). Anyja és nagybátyjai visszavárják a családba, de a csillogást és a rangot soha sem tartotta annyira fontosnak, mint a cselekedeteket és az alapvető tiszteletet. Nevelő apjával távolságtartó, de jó viszonyban maradt. Apja eltűnt a nagyvárosban, jelenleg nem tudni róla semmit.
Főként abból a pénzből él, amit megkeres a különböző megbízásokkal (legyen az bármi, ha a sajátságos erkölcsi kódexének megfelel). A pörölyét ("Smash") csak ritkán hordja magával, szinte csak "ünnepi alkalmakra tartogatja", viszont két gunbladeje mindig nála van ("Justice" és "Proud"). A biztonság kedvéért van nála eldugva több tőr és dobókés.

Előnyök:
 • Auralátás (jobb szemmel és csak érzelem és közelítő faj meghatározásra képes),


Hátrányok:
 • Felszentelt kegyeleti tárgyak égési sérülést okoznak (a szentelt víz, ezüst, kereszt önmagában nem)


Képességek:
 • Edzett emberi erő,
 • Gyors reflexek,
 • Kiváló kés és kardforgató,
 • Képzett harcművész,
 • Többször roncsolódott bal keze egy részben gépesített művégtag, mely funkcionálisan teljesen jól használható azonban természetesen nem érez semmit vele, alkalmanként karbantartásra szorul.


Kinézet:
 • Jobb szemén egy kínzás következtében maradt heg; Jobb szem vörös, bal sötétzöld, (pupilla körül enyhén sárga és állítólag, ha dühös elszürkül)
 • 190 cm magas
 • 90 kilógramm súlyú
 • Izmos, sportolt testalkat
 • Balkéz fémborítású
 • Hajának és arc szőrzetének alakját és hosszát folyamatosan változtatja (színre alapvetően barna, néha megtévesztés céljából befesti, jelenleg rövid haj és pár napos borosta)


Ruházat:
 • Alapvetően fekete vagy sötét színű nadrág és felső, barna ballonkabát/ fekete köpeny
 • Kedveli a barna, sötétzöld vagy terepszínű ruhákat
 • Bőr pisztolytáska és késtartó övek
 • Bakancs lábbeli
 • Néha vörös palást tiszti egyenruhával,


Felszerelés és jármű:
 • egy gőzchopper (egyedi, saját készítésű)
  Abjectus Alexander Wolfheart Steampunk-barro-chopper0_HLozG_3868
 • két gunblade: "Justice" és "Proud"
  • prototípus
  • darabonként 18 golyós tárhelyű félautomata fegyver
  • lőtávolság: 150 m
  • kinyitott állapotban 120 cm hosszú
  • súly: 10 kg/db

  Abjectus Alexander Wolfheart FF13Blazefire_Saber
 • Egy csatapöröly: „Smash”
  • Ether-O-Scope található benne, mely kisebb elektromos kisülésekre képes használatakor
  • szétcsúsztatható nyél (teljes hossz: 150 cm, összecsukva 75 cm)
  • súly: 15 kg

  Abjectus Alexander Wolfheart Sbfd-imperialwarhammer1_l

Jellem:
Elsőre mogorvának tűnik, távolságtartó, magának való személység. Számára felesleges beszélgetésekbe nem gyakran bocsátkozik. Kényelmes típus és nem foglalkozik mások ügyeivel, ha nem érintik. Mély hangja tiszteletet és félelmet gerjeszt. Ha van nála szivar és lehet kapni alkoholt, elvan bárhol. Alapvetően jó szándékú, de hirtelen haragú. Kissé kiszámíthatatlan, hogy pár pillanat lenyugszik-e vagy inkább dühét erővel vezeti le. Hangulata erősen befolyásolja cselekedeteit.


A hozzászólást A. A. "Jack" Wolfheart összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Jún. 06, 2011 12:54 am-kor.
Vissza az elejére Go down
A Herceg

A Herceg


Hozzászólások száma : 11
Join date : 2011. Jun. 01.
Age : 43

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Re: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitimeSzomb. Jún. 04, 2011 6:11 am

Először is, üdvözlet az oldalon.

Az előtörténeted kissé érdekes, de szép hosszú, és néhány központozási hibán kívül nem nagyon találtam benne más hibát.

Esetleg annyi belekötni valóm lenne, hogy a képességeidhez néhány hátrányt is írhatnál, pl mi van ha túl sokáig használja az aura látó vörös szemet, vagy hasonlók.

Összességében azonban Elfogadom!

Jó játékot

A Herceg
Vissza az elejére Go down
A. A. "Jack" Wolfheart

A. A.


Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. May. 28.
Age : 35
Tartózkodási hely : Kecskemét

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Re: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitimeVas. Jún. 05, 2011 5:56 pm

Mivel veleszületett képesség ezért hasonlóan a "rendes látáshoz" folyamatos. Ennek az ellensúlyozása a kegyeleti tárgyak okozta sérülés. Szerintem az összes többi következik az előtörténetből. És köszönöm.
Vissza az elejére Go down
Lord Theodore Rockheart
Admin
Lord Theodore Rockheart


Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. May. 24.

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Re: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitimeVas. Jún. 05, 2011 11:51 pm

Én viszont most kötekednék. Az adatlap minta nem véletlenül van kint. Külön ki kell gyűjteni a faji képességeket és hátrányokat, és még nem kaptam összefoglaló fajleírást. Ezeket csináld meg, küldd el nekem, kérlek, addig még ne kezdj el játszani.

Lord T. R.
Vissza az elejére Go down
https://dreamica.hungarianforum.net
A. A. "Jack" Wolfheart

A. A.


Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. May. 28.
Age : 35
Tartózkodási hely : Kecskemét

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Re: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitimeHétf. Jún. 06, 2011 12:42 am

Külön is elkészítettem, még le kell tisztázzam és holnap reggel elküldöm. Alapjában véve ember. Amíg azokra nem bólintottál rá, addig nem játszom.
Vissza az elejére Go down
Lord Theodore Rockheart
Admin
Lord Theodore Rockheart


Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. May. 24.

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Re: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitimeHétf. Jún. 06, 2011 12:45 am

Ha a Faj részhez nem az van írva, hogy Ember, akkor nem ember.

Az Előnyöket és Hátrányokat külön ki kell gyűjteni.
Vissza az elejére Go down
https://dreamica.hungarianforum.net
A. A. "Jack" Wolfheart

A. A.


Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. May. 28.
Age : 35
Tartózkodási hely : Kecskemét

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Re: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitimeHétf. Jún. 06, 2011 1:51 am

Elküldve az e-mail és itt is átírtam. Bocsánat.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

Abjectus Alexander Wolfheart Empty
TémanyitásTárgy: Re: Abjectus Alexander Wolfheart   Abjectus Alexander Wolfheart I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Abjectus Alexander Wolfheart
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Dreamica Fórumos Szerepjáték :: Általános (OOC) :: Karakterek és Előtörténetek-
Ugrás: